Du behöver
- fransyska ca 850 g av nöt
- 2 msk smör
- 2 tsk salt
- 6 st svartpepparkorn
- 0.5 st gul lök
- 2 st ansjovisfiléer
- 1 msk ljus sirap
- 1 msk kalvfond konc
- 0.5 msk ättiksprit
- 6 st kryddpepparkorn
- 1 st lagerblad
- 1.5 dl vatten
Sås:
skyn från köttkoket
1 msk kalvfond konc
2 dl grädde
2 msk vinbärsgelé
2 msk vetemjöl
Garnera med:
hackad persilja
Servera med:
pressgurka se recept nedan
potatis kokt
morötter
sockerärtor
vinbärsgelé
Pressgurka
Blanda 3 msk ättiksprit, 3 msk strösocker, 3/4 tsk salt och 2 dl vatten i en skål. Tillätt 2 tunt skivade gurkor och 2 msk hackad persilja. Låt stå kallt i minst 6 timmar.