Franskbröd (från Marias kakburk)

Doften av nygräddat bröd i huset är verkligen den bästa doften. Öppnar man dörren och kommer in signalerar det: "Välkommen hem till oss!"

Du behöver

  • 50 g jäst
  • 25 g smör
  • 5 dl vatten
  • 1.5 tsk salt
  • vetemjöl ca 1,4 dl special

2 limpor eller 20 bullar

Gör så här

1
Smula ner jästen i en bunke, värm vattnet till 37 grader och häll det över jästen.

2
Klicka i smöret och häll ner saltet.

3
Tillsätt mjölet men spar till utbaket!

4
Arbeta degen smidig och låt den jäsa i 30 minuter.

5
Forma degen till limpor eller bullar.

6
Lägg dem på en pappersklädd plåt och låt dem jäsa ytterligare 30 min.


Kommentar:
Limpor: pensla med vatten och grädda på 200-225 grader i ca 25 minuter ( nedre delen av ugnen).
Bullar: Grädda på 225-250 grader i 8-10 minuter (mitt i ugnen).

Scroll to Top