Morotssoppa med ädelosttoast

Du behöver 2 st potatis 2 st morötter 1 st gul lök 1 msk smör eller margarin salt och peppar 5 dl vatten 1 st...

Du behöver

  • 2 st potatis
  • 2 st morötter
  • 1 st gul lök
  • 1 msk smör eller margarin
  • salt och peppar
  • 5 dl vatten
  • 1 st grönsaksbuljongtärning
  • 0.5 dl grädde valfri fetthalt
  • 2 skiva skinka rökt
  • 50 g ädelost
  • 2 st brödskivor

Det här behövs till 2 port:

Gör så här

1
Skala potatis, morötter och lök, och skär i tärningar. Fräs ett par minuter i smör.

2
Krydda med salt och peppar, och späd med vatten och buljongtärning. Koka i 15 minuter.

3
Mixa soppan slät och tillsätt grädde. Koka upp och smaka av. Lägg skinka och ädelost på en brödskiva.

4
Lägg den andra ovanpå och tillaga i våffeljärn. Skär på diagonalen och servera till soppan.

Scroll to Top