Du behöver
- 2 dl glutenfri mjölmix (Finax)
- 1 dl potatismjöl
- 2 tsk Po-fiber
- 1 msk kakao
- 2 tsk bakpulver
- 1 tsk vaniljsocker
- 3 st äggulor
- 2.5 dl rörsocker strö-
- 1 dl vatten (kallt)
- 0.75 dl flytande fett
- 3 st äggvitor
Till glasyren:
3.5 dl florsocker
2 st espressopulver
1 msk kakao
0.5 dl flytande fett
2 msk kallt vatten
Garnering:
sötmandel eller kokosflingor
Ugn: 175°
Gör så här
1
Klä en liten långpanna, 20×30 cm, med bakplåtspapper eller smörj den och bröa med po-fiber eller kokos. Mät upp alla de torra ingredienserna utom sockret.
2
Vispa äggulor och socker till en luftig massa. Tillsätt vatten och fett, och sikta i de torra ingredienserna.
3
Vispa vitorna till ett fast skum och rör samman ingredienserna till en smet, men rör inte mer än nödvändigt. Skrapa ned smeten i formen och grädda mitt i ugnen, ca 30 minuter.
4
Låt kakan svalna innan du blandar till glasyren och brer på den. Garnera med mandel och låt stå en kort stund innan du delar upp kakan i rutor.