Moccarutor

Du behöver 2 dl glutenfri mjölmix (Finax) 1 dl potatismjöl 2 tsk Po-fiber 1 msk kakao 2 tsk bakpulver 1 tsk vaniljsocker 3 st äggulor...

Du behöver

  • 2 dl glutenfri mjölmix (Finax)
  • 1 dl potatismjöl
  • 2 tsk Po-fiber
  • 1 msk kakao
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 3 st äggulor
  • 2.5 dl rörsocker strö-
  • 1 dl vatten (kallt)
  • 0.75 dl flytande fett
  • 3 st äggvitor

Till glasyren:

3.5 dl florsocker
2 st espressopulver
1 msk kakao
0.5 dl flytande fett
2 msk kallt vatten

Garnering:

sötmandel eller kokosflingor

Ugn: 175°

Gör så här

1
Klä en liten långpanna, 20×30 cm, med bakplåtspapper eller smörj den och bröa med po-fiber eller kokos. Mät upp alla de torra ingredienserna utom sockret.

2
Vispa äggulor och socker till en luftig massa. Tillsätt vatten och fett, och sikta i de torra ingredienserna.

3
Vispa vitorna till ett fast skum och rör samman ingredienserna till en smet, men rör inte mer än nödvändigt. Skrapa ned smeten i formen och grädda mitt i ugnen, ca 30 minuter.

4
Låt kakan svalna innan du blandar till glasyren och brer på den. Garnera med mandel och låt stå en kort stund innan du delar upp kakan i rutor.

Scroll to Top