Spenatsoppa med ägg

Du behöver 250 g spenat eller mangold 1 tsk matfett 1 msk kycklingfond konc 5 dl mjölk 1 msk redning Maizena salt och peppar muskotnöt...

Du behöver

  • 250 g spenat eller mangold
  • 1 tsk matfett
  • 1 msk kycklingfond konc
  • 5 dl mjölk
  • 1 msk redning Maizena
  • salt och peppar
  • muskotnöt

Servera med:

2 st ägg kokta
skinka tunnbrödsrullar med

Det här behövs till 2 port:

Gör så här

1
Skölj spenaten och låt den rinna av. Fräs den i en kastrull med matfett under omrörning tills den slakar.

2
Tillsätt fond och mjölk. Red av med ljus redning och låt koka upp.

3
Smaka av med salt, peppar och lite finriven muskot. Servera med kokt ägg i halvor och tunnbrödsrullar med skinka.

Scroll to Top