Lammkotletter med chèvrecrème och ugnsrostade rotfrukter

Du behöver 8 st lammkotletter dubbla salt och peppar Chèvrecrème: 100 g chèvre getost 2 dl turkisk yoghurt 1 msk akaciahonung 1 tsk olivolja salt...

Du behöver

  • 8 st lammkotletter dubbla
  • salt och peppar

Chèvrecrème:

100 g chèvre getost
2 dl turkisk yoghurt
1 msk akaciahonung
1 tsk olivolja
salt svartpeppar

Ugnsrostade rotfrukter:

6 st potatis fast sort
3 st palsternackor
300 g rotselleri
2 st rödlökar
2 msk rapsolja eller olivolja
flingsalt och svartpeppar

Servera med:

sallad gärna blandade sorter

Ugn: 250°

Det här behövs till 4 port:

Gör så här

1
Snitta fettkanten på kotletterna och salta och peppra dem på båda sidor. Hetta upp en grillpanna och grilla kotletterna, ca 3 minuter per sida. Grilla kotletterna efter att tillbehören är klara.

2
Chèvrecrème: Smula getosten i en skål och blanda med yoghurten. Smaksätt med honung, olivolja, salt och peppar.

3
Ugnsrostade rotfrukter: Skala och dela potatis, palsternackor, rotselleri och lök i bitar och lägg över dem i långpanna med bakplåtspapper. Ringla över oljan och vänd runt rotfrukterna noga i oljan. Salta och peppra lätt. Rosta mitt i ugnen, 15–20 minuter. Rör om under tiden. Servera med sallad till

Scroll to Top