Lammstek med aprikos och fetaost

Du behöver 1 st lammstek ca 1 kg salt svartpeppar 100 g fetaost 8 st aprikoser mjuka torkade bindgarn timjankvistar eller rosmarinkvistar Sås: steksky ca...

Du behöver

  • 1 st lammstek ca 1 kg
  • salt svartpeppar
  • 100 g fetaost
  • 8 st aprikoser mjuka torkade
  • bindgarn
  • timjankvistar eller rosmarinkvistar

Sås:

steksky ca 1 dl
3 dl vatten
2 msk kycklingfond konc
2 msk rönnbärsgelé
2 msk vetemjöl
salt och peppar

Garnera med:

salviablad färska
aprikoser torkade

Servera med:

broccoli kokt
potatis- och palsternacksgratäng

Ugn: 175°

Det här behövs till 6 port:

Gör så här

1
Ta bort eventuellt nät runt lammsteken. Öppna upp steken och salta och peppra köttet. Smula fetaosten över steken och lägg aprikoserna ovanpå. Lägg ihop steken så att den ser hel ut och bind upp den med bindgarn.

2
Gnid in lite salt och peppar runt steken och fäst färska timjan- eller rosmarinkvistar i bindgarnet. Lägg steken i en ugnssäker form. Sätt i mätstickan till den digitala köttermometern och Sätt in formen i nedre delen av ugnen och stek köttet tills innertemperaturen är 75°. Låt steken vila 10 minuter innan den skärs upp i skivor.

3
Sås: Sila stekskyn från formen och blanda med vatten, kycklingfond, rönnbärsgelé och vetemjöl utrört i lite vatten. Rör om och koka såsen 3 minuter under omrörning. Smaka av med salt och peppar. Garnera med salviablad och torkade aprikoser. Servera med kokt broccoli och potatis- och palsternacksgratäng. Se separat recept.

Scroll to Top