Vitkålssoppa

Du behöver 300 g vitkål 2 st morötter 1 msk smör eller margarin 8 dl vatten 1 st grönsaksbuljongtärning 3 st vitpepparkorn 2 st kryddpepparkorn...

Du behöver

  • 300 g vitkål
  • 2 st morötter
  • 1 msk smör eller margarin
  • 8 dl vatten
  • 1 st grönsaksbuljongtärning
  • 3 st vitpepparkorn
  • 2 st kryddpepparkorn
  • salt och peppar
  • hackad persilja

Servera med:

bröd grovt med skinka och senap

Det här behövs till 2 port:

Gör så här

1
Skär kålen i små bitar. Skala och skiva morötterna.

2
Fräs kål och morötter i smör tills kålen mjuknar. Späd med vatten och buljongtärning och lägg i kryddorna. Koka i 15 minuter.

3
Smaka av med salt och peppar och strö över hackad persilja. Servera med grovt bröd med skinka och senap.

Scroll to Top