Pannkaksrullar med kaneldoftande fyllning

Du behöver 3 st ägg 3 dl glutenfri mjölmix 6 dl mjölk alt havre 0.5 dl råsocker strö- 0.5 dl matfett flytande Fyllning: 2 st...

Du behöver

  • 3 st ägg
  • 3 dl glutenfri mjölmix
  • 6 dl mjölk alt havre
  • 0.5 dl råsocker strö-
  • 0.5 dl matfett flytande

Fyllning:

2 st äpplen skär inte bort skalet
1 dl russin
0.5 dl pressad apelsinsaft
1.25 tsk kanel malen

Gör så här

1
Vispa upp äggen med mjölmixen och 2 dl av mjölken till en slät smet. Tillsätt resten av vätskan, sockret och matfettet.

2
Grädda tunna pannkakor av smeten. Det går åt 0,8 dl smet till varje lagg. Rör om i smeten varje gång innan du gräddar en ny lagg. Lägg över de färdiga pannkakorna på ett fat.

3
Dela äpplena, skär bort kärnhuset och skär äpplet i grova tärningar. Lägg över i en kastrull tillsammans med russinen. Tillsätt apelsinsaften. Koka upp och låt koka någon minut. Smaksätt med kanel.

4
Lägg ett par matskedar av fyllningen på varje pannkaka och rulla i hop. Lägg pannkaksrullarna på ett serveringsfat och servera dem hela eller delade.

Scroll to Top