Du behöver
- 3 st ägg
- 3 dl glutenfri mjölmix
- 6 dl mjölk alt havre
- 0.5 dl råsocker strö-
- 0.5 dl matfett flytande
Fyllning:
2 st äpplen skär inte bort skalet
1 dl russin
0.5 dl pressad apelsinsaft
1.25 tsk kanel malen
Gör så här
1
Vispa upp äggen med mjölmixen och 2 dl av mjölken till en slät smet. Tillsätt resten av vätskan, sockret och matfettet.
2
Grädda tunna pannkakor av smeten. Det går åt 0,8 dl smet till varje lagg. Rör om i smeten varje gång innan du gräddar en ny lagg. Lägg över de färdiga pannkakorna på ett fat.
3
Dela äpplena, skär bort kärnhuset och skär äpplet i grova tärningar. Lägg över i en kastrull tillsammans med russinen. Tillsätt apelsinsaften. Koka upp och låt koka någon minut. Smaksätt med kanel.
4
Lägg ett par matskedar av fyllningen på varje pannkaka och rulla i hop. Lägg pannkaksrullarna på ett serveringsfat och servera dem hela eller delade.