Quiche med tomater och bacon

Pajen får mycket smak av bacon som steks knaprigt.

Du behöver

Pajdeg:

3 dl vetemjöl
125 g smör eller margarin
2 msk kallt vatten

Fyllning:

140 g bacon
2 st schalottenlökar
1 msk smör eller margarin
2 dl riven ost
4 st tomater
2 msk hackad persilja
4 st ägg
1 msk potatismjöl
1 msk färsk timjan
2 dl grädde valfri fetthalt
1.5 dl mjölk
salt och peppar

Ugn: 200°

Det här behövs till 6 port:

Gör så här

1
Pajdeg: Hacka ihop mjöl och smör till en smulig deg. Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop till en deg. Kavla ut och lägg i en form som är 23 cm i diameter. Låt stå kallt i 30 minuter. Nagga bottnen och grädda i 10 minuter.

2
Fyllning: Strimla baconet och skala och hacka löken. Fräs bacon och lök i smör och lägg i pajskalet. Strö på osten och lägg på delade tomater. Strö över persilja.

3
Vispa ihop ägg, potatismjöl, timjan, grädde, mjölk, salt och peppar och häll i formen. Grädda i ca 30 minuter.

Scroll to Top