Päronkaka med glasyr (från Marias kakburk)

Kakan doftar ljuvligt när den gräddas i ugnen, lite så som det luktar bland de nygräddad våfflorna på Liseberg. Kakan blir extra god av den friska smaken av citron, tillsammans med den lätt syrliga glasyren är det här en ny päronfavorit!

Du behöver

Smet:

3 st ägg
3 dl socker
100 g smör
1.5 dl mjölk
4.5 dl mjöl
1 msk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
3 dl päron grovt rivna
citron rivet skal av 1/2

Topping:

125 g färskost
1 dl crème fraîche
2 tsk vaniljsocker
choklad ca 50 g riven mörk

10-12 bitar

Gör så här

1
Riv päronen (skalade) och citronen.

2
Vispa ägg och socker vitt och pösigt.

3
Smält smöret och häll i mjölken.

4
Rör ihop de torra ingredienserna.

5
Häll ner smörblandningen i smeten, sikta ner mjölblandningen och rör runt.

6
Rör ner päron och citronskal.

7
Häll i en smord och bröad form (22 cm) och grädda på 175 grader i 30-40 minuter. (Min fick vara inne längre, det kan ju skilja sig mellan olika ugnar!)

Scroll to Top