Du behöver
- 150 g smör
- 100 g sötmandel oskållad
- 3 dl cornflakes
- 3 st ägg
- 2 dl strösocker
- bittermandelarom några droppar
- 2 dl glutenfri mjölmix
- 0.5 tsk bakpulver
Till formen:
matfett och Pofiber alt glutenfritt ströbröd
Garnera med:
physalis (kapkrusbär)
Ugn: 175°
Det här behövs:
Gör så här
1
Om du använder smör eller margarin, smält det och låt svalna. Mal mandeln och stöt cornflakesen lätt i en mortel.
2
Vispa ägg och socker poröst. Tillsätt smör/margarin eller matfett, mandel, bittermandelarom, den glutenfria mjölmixen blandad med cornflakes och bakpulver.
3
Häll över smeten i en smord och bröad bakform som rymmer 1 1/2 l. Grädda kakan något under mitten av ugnen i ca 40 minuter eller tills du tycker att den är färdiggräddad.
4
Stjälp upp kakan på ett bakgaller och låt svalna. Garnera med physalis. Kakan kan frysas.