Mandelpotatis- och palsternackspuré

Du behöver 500 g mandelpotatis 300 g palsternackor vatten salt 25 g smör 0.5 dl grädde salt vitpeppar Garnera med: persilja Det här behövs till...

Du behöver

  • 500 g mandelpotatis
  • 300 g palsternackor
  • vatten salt
  • 25 g smör
  • 0.5 dl grädde
  • salt vitpeppar

Garnera med:

persilja

Det här behövs till 4 port:

Gör så här

1
Skala och skär potatis och palsternacka i stora bitar. Lägg över i en kastrull och fyll på med kokande lättsaltat vatten. Koka tills de är mjuka i ca 15 minuter.

2
Häll av vattnet och ånga av i kastrullen. Stöt sönder med potatisstöt och tillsätt smör och grädde till lagom konsistens. Rör om så att purén blir jämn. Smaka av med salt och vitpeppar. Garnera med persilja. Serveras varm till renytterfilén.

Scroll to Top