6 portioner
Du behöver
Pajdeg:
½ dl kruskakli
2 ½ dl vetemjöl
125 g smör
2 msk vatten
Fyllning:
300 g nötfärs
1 msk smör
½ purjolök, skivad
1 riven vitlöksklyfta
5 champinjoner, skivade
1 förpackning krossade tomater à 375 g
1 ½ dl grovt rivna morötter
1 ½ dl riven mozzarellaost, finns färdigriven i påse
Äggstanning:
3 ägg
2 dl mjölk
1 tsk salt
2 krm svartpeppar, nymald
Servera med:
sallad
Ugn: 225°
Gör så här
1
Lägg kruskakli, mjöl och smöret i bitar i skålen till matberedaren med kniven monterad. Kör till en smulig massa. Tillsätt vattnet och kör tills det bildas en degboll.
2
Tryck ut degen i en pajform, som är ca 23 cm i diameter. Låt stå i kylen i ca 30 minuter. Nagga botten och grädda i mitten av ugnen, 10 minuter.
3
Fyllning: Fräs nötfärsen smulig i en stekpanna med smör. Tillsätt skivad purjolök, vitlök och skivade champinjoner och fräs tillsammans ett par minuter. Blanda ner tomaterna och morötterna. Låt köttfärsröran koka i 5 minuter. Bred ut köttfärsröran i pajskalet. Strö över osten.
4
Äggstanning: Vispa samman ägg, mjölk, salt och peppar. Slå äggstanningen försiktigt över fyllningen. Grädda i ugnen, ca 25 minuter tills pajen får fin färg. Servera med en sallad till.