Du behöver
- 1 st grillad kyckling
- 2 st paprika röd och gul
- 1 st gul lök
- 100 g champinjoner
- 1 msk olja
- salt och peppar
- 25 g smör eller margarin
Ostsås:
3 msk vetemjöl
7 dl mjölk
1 dl crème fraîche
100 g gorgonzola
1 dl basilikablad
250 g lasagneplattor finns i kyldisken
Ugn: 225°
Det här behövs till 4 port:
Gör så här
1
Plocka bort allt kycklingkött från kycklingen och skär det i små bitar. Dela, kärna ur och hacka paprikorna. Skala och hacka löken och skiva svampen.
2
Fräs paprika, lök och svamp i olja. Blanda i kycklingbitarna och krydda med salt och peppar.
3
Ostsås: Smält smöret och rör i mjöl. Späd med mjölk och koka upp under omrörning. Låt koka i 3 minuter. Rör i crème fraiche och ost och smaka av med salt och peppar. Strimla basilikan och rör ner i såsen.
4
Varva plattor, sås och kycklingröra i en form. Börja och avsluta med sås. Gratinera i 20 minuter.