Lasagne

Du behöver 1 st grillad kyckling 2 st paprika röd och gul 1 st gul lök 100 g champinjoner 1 msk olja salt och peppar...

Du behöver

  • 1 st grillad kyckling
  • 2 st paprika röd och gul
  • 1 st gul lök
  • 100 g champinjoner
  • 1 msk olja
  • salt och peppar
  • 25 g smör eller margarin

Ostsås:

3 msk vetemjöl
7 dl mjölk
1 dl crème fraîche
100 g gorgonzola
1 dl basilikablad
250 g lasagneplattor finns i kyldisken

Ugn: 225°

Det här behövs till 4 port:

Gör så här

1
Plocka bort allt kycklingkött från kycklingen och skär det i små bitar. Dela, kärna ur och hacka paprikorna. Skala och hacka löken och skiva svampen.

2
Fräs paprika, lök och svamp i olja. Blanda i kycklingbitarna och krydda med salt och peppar.

3
Ostsås: Smält smöret och rör i mjöl. Späd med mjölk och koka upp under omrörning. Låt koka i 3 minuter. Rör i crème fraiche och ost och smaka av med salt och peppar. Strimla basilikan och rör ner i såsen.

4
Varva plattor, sås och kycklingröra i en form. Börja och avsluta med sås. Gratinera i 20 minuter.

Scroll to Top