Lasagne med lammfärs, fetaost och rosmarin

Du behöver 1 st gul lök 3 st vitlöksklyftor 400 g lammfärs 1 msk smör 1 msk hackad färsk rosmarin 1 st tomater 375 g...

Du behöver

  • 1 st gul lök
  • 3 st vitlöksklyftor
  • 400 g lammfärs
  • 1 msk smör
  • 1 msk hackad färsk rosmarin
  • 1 st tomater 375 g
  • 1 dl chilisås
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar nymald
  • 200 g lasagneplattor färska

Ostsås:?

3 msk vetemjöl
5 dl mjölk
2 dl vispgrädde
200 g fetaost

Servera med:

sallad

Ugn: 225°

Det här behövs till 4 port:

Gör så här

1
Skala och finhacka lök och vitlök. Stek köttfärs, lök och vitlök i smör tills allt fått lite färg. Tillsätt rosmarin, krossade tomater och chilisås. Låt koka samman, i ca 10 minuter. Smaka av med salt och svartpeppar.

2
Ostsås: Vispa ut mjölet i lite av mjölken i en gryta och koka upp till en tjock redning. Koka upp resten av mjölken och grädden i en separat kastrull. Rör ner gräddmjölken i redningen och smula ner hälften av fetaosten.

3
Skär lasagneplattorna så att de passar formen. Varva ostsås, lasagneplattor och köttfärs i en ugnssäker form. Avsluta med ostsås och resterande fetaost. Grädda mitt i ugnen, ca 20 minuter. Servera med en sallad till.

Scroll to Top