Du behöver
- 1 st gul lök
- 3 st vitlöksklyftor
- 400 g lammfärs
- 1 msk smör
- 1 msk hackad färsk rosmarin
- 1 st tomater 375 g
- 1 dl chilisås
- 1 tsk salt
- 2 krm svartpeppar nymald
- 200 g lasagneplattor färska
Ostsås:?
3 msk vetemjöl
5 dl mjölk
2 dl vispgrädde
200 g fetaost
Servera med:
sallad
Ugn: 225°
Det här behövs till 4 port:
Gör så här
1
Skala och finhacka lök och vitlök. Stek köttfärs, lök och vitlök i smör tills allt fått lite färg. Tillsätt rosmarin, krossade tomater och chilisås. Låt koka samman, i ca 10 minuter. Smaka av med salt och svartpeppar.
2
Ostsås: Vispa ut mjölet i lite av mjölken i en gryta och koka upp till en tjock redning. Koka upp resten av mjölken och grädden i en separat kastrull. Rör ner gräddmjölken i redningen och smula ner hälften av fetaosten.
3
Skär lasagneplattorna så att de passar formen. Varva ostsås, lasagneplattor och köttfärs i en ugnssäker form. Avsluta med ostsås och resterande fetaost. Grädda mitt i ugnen, ca 20 minuter. Servera med en sallad till.