Morotsmuffins

Du behöver 18 st muffinsformar 4 dl morötter grovt rivna 0.5 tsk apelsinskal kan uteslutas 0.75 dl solroskärnor 2 st ägg 2 dl socker 1.5...

Du behöver

  • 18 st muffinsformar
  • 4 dl morötter grovt rivna
  • 0.5 tsk apelsinskal kan uteslutas
  • 0.75 dl solroskärnor
  • 2 st ägg
  • 2 dl socker
  • 1.5 dl smör eller margarin
  • 2.5 dl glutenfri mjölmix
  • 1 tsk bakpulver

Ugn: 200º

Gör så här

1
Lägg ut muffinsformarna på en plåt. Riv morötterna och apelsinskalet. Hacka solroskärnorna grovt.

2
Vispa ägg och socker poröst.

3
Tillsätt morötter, apelsinskal, solroskärnor, matfett eller smält smör/margarin och mjölmixen blandad med bakpulvret till äggsmeten. Rör om så att det blandar sig väl. Fördela smeten i muffinsformarna.

4
Grädda mitt i ugnen i ca 20 minuter, tills muffinsen får en gyllenbrun färg. Kan frysas!

Scroll to Top