Du behöver
- 18 st muffinsformar
- 4 dl morötter grovt rivna
- 0.5 tsk apelsinskal kan uteslutas
- 0.75 dl solroskärnor
- 2 st ägg
- 2 dl socker
- 1.5 dl smör eller margarin
- 2.5 dl glutenfri mjölmix
- 1 tsk bakpulver
Ugn: 200º
Gör så här
1
Lägg ut muffinsformarna på en plåt. Riv morötterna och apelsinskalet. Hacka solroskärnorna grovt.
2
Vispa ägg och socker poröst.
3
Tillsätt morötter, apelsinskal, solroskärnor, matfett eller smält smör/margarin och mjölmixen blandad med bakpulvret till äggsmeten. Rör om så att det blandar sig väl. Fördela smeten i muffinsformarna.
4
Grädda mitt i ugnen i ca 20 minuter, tills muffinsen får en gyllenbrun färg. Kan frysas!