Chokladsufflé

Du behöver 100 g blockchoklad 70% 1.5 dl mjölk 0.5 dl maizena majsstärkelse 1/2-1 tsk pulverkaffe espresso 1 dl rörsocker strö- 3 st ägg gulor...

Du behöver

  • 100 g blockchoklad 70%
  • 1.5 dl mjölk
  • 0.5 dl maizena majsstärkelse
  • 1/2-1 tsk pulverkaffe espresso
  • 1 dl rörsocker strö-
  • 3 st ägg gulor och vitor separeras

Ugn: 175º

Det här behövs till 6 port:

Gör så här

1
Smörj formarna. Bryt chokladen i bitar och låt bitarna smälta i en kastrull på svag.

2
Mät upp mjölk, maizena och kaffepulver i en annan kastrull. Låt koka upp under omrörning. Ta kastrullen från värmen och tillsätt socker, äggulor och den smälta chokladen.

3
Vispa vitorna till ett fast skum och vänd ner dem i chokladsmeten.

4
Fördela sufflésmeten i formarna och grädda mitt i ugnen i knappt 20 minuter. Servera direkt. Du kan också grädda chokladsufflén i en stor form med raka kanter och öka gräddningstiden med ca 10 minuter.

Scroll to Top