Du behöver
- 100 g blockchoklad 70%
- 1.5 dl mjölk
- 0.5 dl maizena majsstärkelse
- 1/2-1 tsk pulverkaffe espresso
- 1 dl rörsocker strö-
- 3 st ägg gulor och vitor separeras
Ugn: 175º
Det här behövs till 6 port:
Gör så här
1
Smörj formarna. Bryt chokladen i bitar och låt bitarna smälta i en kastrull på svag.
2
Mät upp mjölk, maizena och kaffepulver i en annan kastrull. Låt koka upp under omrörning. Ta kastrullen från värmen och tillsätt socker, äggulor och den smälta chokladen.
3
Vispa vitorna till ett fast skum och vänd ner dem i chokladsmeten.
4
Fördela sufflésmeten i formarna och grädda mitt i ugnen i knappt 20 minuter. Servera direkt. Du kan också grädda chokladsufflén i en stor form med raka kanter och öka gräddningstiden med ca 10 minuter.