Du behöver
- 300 g köttfärs
- 1 msk smör eller margarin
- 1 st gul lök
- 3 st morötter
- 3 st rödbetor
- 15 dl vatten
- 2 st grönsaksbuljongtärningar
- 1 st vitlöksklyfta
- 1 dl fullkornsbulgur
- 1 tsk chilipulver
- salt och peppar
- 3 msk hackad persilja
Det här behövs till 4 port:
Gör så här
1
Fräs färsen smulig i en gryta med smör. Skala lök, morötter och rödbetor. Hacka löken och strimla morötterna och rödbetorna.
2
Lägg ner lök, morötter och rödbetor i grytan och tillsätt vatten, buljongtärningar och pressad vitlök. Koka upp och tillsätt bulgur och chilipulver.
3
Koka i 15 minuter. Smaka av med salt och peppar och strö över persilja. Servera med morotsbullar till.