Kycklingsoppa

Du behöver 400 g kycklingfilé 1 st gul lök 1 st vitlöksklyfta 2 st paprikor röd 1 msk smör eller margarin 14 dl vatten 4...

Du behöver

  • 400 g kycklingfilé
  • 1 st gul lök
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 2 st paprikor röd
  • 1 msk smör eller margarin
  • 14 dl vatten
  • 4 msk kycklingfond
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 pkt färsk tortellini
  • salt och peppar
  • 1 dl basilika strimlad

Servera med:

parmesanost riven

Det här behövs till 4 port:

Gör så här

1
Skär kycklingen i 1 1/2 cm stora tärningar. Skala och hacka lök och vitlök. Dela, kärna ur och tärna paprikorna.

2
Fräs lök, vitlök och paprika i en gryta med smör. Tillsätt vatten, fond och tomatpuré och koka upp. Tillsätt i kycklingen och koka i 10 minuter.

3
Lägg i tortellinin och koka enligt tiden på förpackningen. Smaka av med salt och peppar och strö över basilika. Servera med parmesanost och vitlöksbaguetter.

Scroll to Top