Äppelknyten

Du behöver 125 g smör eller margarin 3.5 dl glutenfri mjölmix jag använde Lailas 2 msk kallt vatten Fyllning: 3 dl äpple 1-1 1 0.25...

Du behöver

  • 125 g smör eller margarin
  • 3.5 dl glutenfri mjölmix jag använde Lailas
  • 2 msk kallt vatten

Fyllning:

3 dl äpple 1-1 1
0.25 dl solroskärnor hackade
0.5 tsk kanel malen
0.5 msk strösocker

Pensling:

1 st ägg
0.5 msk solroskärnor

Servera med:

1 dl vispgrädde

Ugn: 225º

Gör så här

1
Skär fettet i bitar och finfördela det i mjölmixen. Tillsätt vatten och forma till en deg. Låt degen vila i kylskåp ca 30 minuter.

2
Fyllning: Blanda äpple, solroskärnor, kanel och socker i en skål.

3
Kavla ut degen och sporra 12×12 cm stora rutor och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Fördela fyllningen på degrutorna. Vik hörnen mot mitten och forma till ett knyte.

4
Pensla äppleknytena med uppvispat ägg och strö över solroskärnorna. Grädda mitt i ugnen, till lagom färg, ca 15 minuter. Knytena är godast nygräddade. Servera med vispad grädde till.

Scroll to Top