Fiskpanetter med dillsås

Du behöver 2 st torsk eller liknande vit fisk salt vitpeppar vetemjöl 1 msk matfett Dillsås: 2 dl matlagningsgrädde 1 msk vetemjöl 1 tsk kycklingfond...

Du behöver

  • 2 st torsk eller liknande vit fisk
  • salt vitpeppar
  • vetemjöl
  • 1 msk matfett

Dillsås:

2 dl matlagningsgrädde
1 msk vetemjöl
1 tsk kycklingfond konc
1 msk hackad dill
salt och peppar

Servera med:

potatis kokt
citronklyftor
sallad

Det här behövs till 2 port:

Gör så här

1
Salta och peppra fiskfiléerna och vänd dem i mjöl.

2
Stek fisken i en stekpanna med matfett på svag värme, ca 4 minuter per sida.

3
Dillsås: Vispa samman grädde, mjöl och fisk- eller kycklingfond i en kastrull och låt koka i 3 minuter under omrörning. Tillsätt dill och smaka av med salt och peppar. Servera fisken med kokt potatis, dillsås, citronklyfta och sallad.

Scroll to Top