Musselsoppa med toast

Du behöver 1 st musslor burk 1 st vitlöksklyfta 50 g champinjoner färska 2 tsk matfett 1 msk vetemjöl 2.5 dl fiskbuljong av tärning 0.5...

Du behöver

  • 1 st musslor burk
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 50 g champinjoner färska
  • 2 tsk matfett
  • 1 msk vetemjöl
  • 2.5 dl fiskbuljong av tärning
  • 0.5 dl vin torrt vitt
  • 0.75 dl matlagningsgrädde
  • 0.25 st purjolök
  • 2 st plommontomater
  • salt vitpeppar
  • dill

Servera med:

bröd rostat vitt
vitlöksost med örter

Det här behövs till 2 port:

Gör så här

1
Häll av vattnet från musslorna. Fräs riven vitlök och skivade champinjoner i en gryta med matfett. Pudra över mjölet och späd med fiskbuljong under omrörning. Tillsätt vin och grädde och låt sjuda i 5 minuter.

2
Tillsätt skivad purjolök och skållade, urkärnade och tärnade tomater och låt soppan sjuda i 5 minuter. Smaka av med salt och peppar. Tillsätt musslor och finhackad dill. Låt soppan bli het.

3
Bred vitlöksost med örter på rostat vitt bröd, skär gärna bort kanterna på börden och dela dem diagonalt, och servera till soppan.

Scroll to Top