Du behöver
- 1 st musslor burk
- 1 st vitlöksklyfta
- 50 g champinjoner färska
- 2 tsk matfett
- 1 msk vetemjöl
- 2.5 dl fiskbuljong av tärning
- 0.5 dl vin torrt vitt
- 0.75 dl matlagningsgrädde
- 0.25 st purjolök
- 2 st plommontomater
- salt vitpeppar
- dill
Servera med:
bröd rostat vitt
vitlöksost med örter
Det här behövs till 2 port:
Gör så här
1
Häll av vattnet från musslorna. Fräs riven vitlök och skivade champinjoner i en gryta med matfett. Pudra över mjölet och späd med fiskbuljong under omrörning. Tillsätt vin och grädde och låt sjuda i 5 minuter.
2
Tillsätt skivad purjolök och skållade, urkärnade och tärnade tomater och låt soppan sjuda i 5 minuter. Smaka av med salt och peppar. Tillsätt musslor och finhackad dill. Låt soppan bli het.
3
Bred vitlöksost med örter på rostat vitt bröd, skär gärna bort kanterna på börden och dela dem diagonalt, och servera till soppan.