Du behöver
- 1 st gul lök
- 1 st vitlöksklyfta
- 1 msk rapsolja kallpressad
- 400 g älgfärs eller nötfärs
- 2 st stjälkar selleri
- 1 st burk krossade tomater
- 7 dl vatten
- 3 msk kalvfond konc
- 1 st röd spansk peppar
- 2 st paprika röd + gul
- 0.5 tsk salt
- 2 krm svartpeppar nymald
Servera med:
hackad persilja
2 dl crème fraîche 34%
bröd nybakat
Det här behövs till 4–5 port:
Gör så här
1
Fräs finhackad lök och vitlök i en gryta med olja. Tillsätt färsen och smula sönder den.
2
Tillsätt skivad selleri, tomatkross, vatten, kalvfond, skivad spansk peppar, paprika i bitar, salt och peppar. Koka upp och låt sjuda 10 minuter. Smaka av.
3
Strö över persilja och servera med hårt vispad crème fraiche och nybakat bröd.