Du behöver
- 2 dl vetemjöl
- 5 dl mjölk
- 3 st ägg
- 2 krm salt
- 2 st äpplen stora
- 2 tsk kanel
- 5.5 msk råströsocker
Servera med:
120 g kotlettbacon en ganska ny variant bacon, mer köttigt och med mindre fett än vanligt bacon
vitkålssallad lingon- och
Ugn: 225°
Det här behövs till 4 port:
Gör så här
1
. Smörj en långpanna 25×35 cm med matfett. Vispa mjöl och hälften av mjölken i en bunke till en klumpfri smet. Tillsätt resten av mjölken och äggen. Vispa smeten slät. Tillsätt salt.
2
Skala, kärna ur och skär äpplena i skivor. Lägg dem i formen och strö över kanel och råströsocker. Häll pannkakssmeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen, i ca 30 minuter, tills pannkakan får fin färg. Skär den i bitar.
3
Stek kotlettbaconet i en stekpanna med ytterst lite matfett, ca15 sekunder per sida. Servera till pannkakan med lingon- och vitkålssallad.