Äppelpannkaka med stekt kotlettbacon

Gör en pannkaka för 4 portioner och använd den andra halvan i lunchlådan. Servera gärna med keso smaksatt med kardemumma och kanel.

Du behöver

  • 2 dl vetemjöl
  • 5 dl mjölk
  • 3 st ägg
  • 2 krm salt
  • 2 st äpplen stora
  • 2 tsk kanel
  • 5.5 msk råströsocker

Servera med:

120 g kotlettbacon en ganska ny variant bacon, mer köttigt och med mindre fett än vanligt bacon
vitkålssallad lingon- och

Ugn: 225°

Det här behövs till 4 port:

Gör så här

1
. Smörj en långpanna 25×35 cm med matfett. Vispa mjöl och hälften av mjölken i en bunke till en klumpfri smet. Tillsätt resten av mjölken och äggen. Vispa smeten slät. Tillsätt salt.

2
Skala, kärna ur och skär äpplena i skivor. Lägg dem i formen och strö över kanel och råströsocker. Häll pannkakssmeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen, i ca 30 minuter, tills pannkakan får fin färg. Skär den i bitar.

3
Stek kotlettbaconet i en stekpanna med ytterst lite matfett, ca15 sekunder per sida. Servera till pannkakan med lingon- och vitkålssallad.

Scroll to Top