Du behöver
- 100 g blockchoklad gärna 70%
- 3 dl glutenfri mjölmix jag använde Finax
- 2 msk pofiber
- 1.5 tsk bakpulver
- 2 st ägg
- 2 dl strösocker
- 2 st banan ca 250 g fruktkött
- 1.5 dl flytande fett motsvarande 150 g i fast form
Till formen:
matfett
ströbröd kokosflingor eller pofiber
Ugn: 175º
Det här behövs:
Gör så här
1
Smörj och bröa en bakform med glutenfritt ströbröd, kokosflingor eller pofiber, som rymmer 1 3/4 l.
2
Hacka blockchokladen. Blanda mjölmix och bakpulver för sig. Vispa ägg och socker poröst. Mosa bananköttet och tillsätt det tillsammans med fettet i ägg- och sockerblandningen. Rör i chokladen och mjölblandningen.
3
Häll över smeten i bakformen och grädda strax under mitten i ca 40 minuter. Kakan kan frysas.