Apelsinrulle

Du behöver 3 st ägg 1.5 dl strösocker + 1 msk att strö på efter gräddningen 5 msk potatismjöl 1 tsk bakpulver 1 tsk apelsinskal...

Du behöver

  • 3 st ägg
  • 1.5 dl strösocker + 1 msk att strö på efter gräddningen
  • 5 msk potatismjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk apelsinskal rivet

Fyllning:

1.5 dl kaffegrädde
0.5 dl pressad apelsinsaft
1 st ägg
1 msk strösocker
2 msk maizena stärkelse

Garnera med:

1.5 dl vispgrädde

Ugn: 240º

Det här behövs till 8–10 bitar:

Gör så här

1
Klä en långpanna som är ca 20×30 cm med bakplåtspapper.

2
Tvätta apelsinen noga och riv skalet. Dela apelsinen och pressa saft ur den ena halvan och spara till fyllningen. Skär av en skiva från den andra halvan och spara apelsinskivan till garnering. Pressa saften ur resterande apelsinhalva och spara till fyllningen.

3
Vispa ägg och socker till en pösig smet. Tillsätt apelsinskalet, potatismjöl blandat med bakpulver och rör om noga. Skrapa ner smeten i långpannan och grädda mitt i ugnen till lagom färg, ca 7 minuter.

4
Strö socker över kakan och stjälp upp den på ett brödgaller täckt med bakplåtspapper. Låt långpannan ligga över rulltårtan medan den kallnar.

5
Fyllning: Blanda ingredienserna i en kastrull och värm under omrörning tills blandningen tjocknar. Obs! Den får inte koka. Bred ut fyllningen på kakan och rulla ihop från långsidan så att skarven hamnar nedåt. Låt apelsinrullen stå i kylskåp så att den blir kall eller till nästa dag. Garnera gärna med vispad grädde och apelsinskivan delad i trekanter.

Scroll to Top