Fiskfilé i saffranssås

Du behöver 600 g fiskfilé torsk eller spättafilé 2 st morötter 1 st palsternacka 0.5 st purjolök 2 msk smör eller margarin 2 dl vitt...

Du behöver

  • 600 g fiskfilé torsk eller spättafilé
  • 2 st morötter
  • 1 st palsternacka
  • 0.5 st purjolök
  • 2 msk smör eller margarin
  • 2 dl vitt vin
  • 1 st saffran kuvert
  • 3 dl vispgrädde

Garnera med:

150 g skalade räkor ca 400 g oskalade räkor
0.5 dl dill hackad och persilja

Servera med:

potatis pressad
2 st ägg hårdkokta
0.5 dl dill hackad
2 msk persilja hackad
salt och peppar
2 dl riven ost

Till servering:

sparris salladsblad, gurka
räkor
dill

Ugn: 225°

100 g röda druvor halverade, kärnfria
minitomater delade
svarta oliver urkärnade
färsk timjan

Ugn: 200–225º

Det här behövs till 4 port:

Gör så här

1
Skala morötterna och palsternackan och skölj purjolöken väl. Strimla morötterna, palsternackan och purjolöken fint.

2
Fräs grönsakerna hastigt i smör utan att de får färg. Tillsätt vinet och låt koka ett par minuter.

3
Vik ihop fiskfiléerna och lägg ovanpå grönsakerna. Vispa ut saffranet i grädden och häll över fisken.

4
Låt sjuda under lock i 5 minuter, kontrollera att fisken är vit, då är den klar. Garnera med räkor och kryddgrönt. Servera med pressad potatis.

5
Vispa samman ingredienserna till dressingen. Ringla den över salladen och rör om.

6
Sätt in köttet i 100° varm ugn när ni sätter er till bords. Köttet behöver ca 15 minuter för att bli mediumstekt, ca 60° innertemperatur.

7
Lägg en skiva ankleverpastej på filén vid serveringen. Toppa med hackade svarta oliver. Servera med kokta haricots verts och paprikatärningar, madeirasåsen och mandelpuckarna.

Scroll to Top