Tandoorikyckling

Du behöver 2 st kycklingfiléer Marinad: 1 st vitlöksklyfta 2 tsk paprikapulver 0.25 tsk ingefära 0.25 tsk malen koriander 0.25 tsk spiskummin 0.5 tsk gurkmeja...

Du behöver

  • 2 st kycklingfiléer

Marinad:

1 st vitlöksklyfta
2 tsk paprikapulver
0.25 tsk ingefära
0.25 tsk malen koriander
0.25 tsk spiskummin
0.5 tsk gurkmeja
2 krm salt
1 krm svartpeppar nymald
1 dl yoghurt naturell

Servera med:

kokt ris
blandad sallad
matyoghurt turkisk eller grekisk

Ugn: 225°

Det här behövs till 2 port:

Gör så här

1
Torka av kycklingfiléerna och lägg dem i en plastpåse.

2
Marinad: Blanda riven vitlök, paprikapulver, ingefära, koriander, spiskummin, gurkmeja, salt, peppar och naturell yoghurt i en skål. Häll marinaden i påsen och blanda runt kycklingen. Marinera i minst 15 minuter, men gärna längre, t ex över natten.

3
Lägg filéerna i en smord ugnssäker form och sätt in formen i nedre delen av ugnen, i ca 25 minuter. Servera med kokt ris, en klick yoghurt och en blandad sallad till.

Scroll to Top