Du behöver
- 1 st burk inläggningssill 420 g varav 210 g sill
- 1 st gul lök
- 1 st morot
- 1 st äpple
- 0.5 dl ättiksgurka
- 1 dl majonnäs
- 1 dl kesella 10%
- 4 st enbär
Garnera med:
äpple
persilja
Det här behövs till 4 port:
Gör så här
1
Skölj av sillen och låt den rinna av väl. Skär sillen i bitar. Skala lök och morot och hacka löken och skiva moroten tunt. Skala, klyfta och kärna ur äpplet. Hacka äpple och ättiksgurka grovt.
2
Blanda majonnäs, kesella och krossade enbär. Rör i lök, äpple, morot, gurka och sill och blanda väl. Låt dra i kylen i 1 dygn.
3
Smaka av med salt och peppar och garnera med hackat äpple och persilja.