Äppelsill

Du behöver 1 st burk inläggningssill 420 g varav 210 g sill 1 st gul lök 1 st morot 1 st äpple 0.5 dl ättiksgurka...

Du behöver

  • 1 st burk inläggningssill 420 g varav 210 g sill
  • 1 st gul lök
  • 1 st morot
  • 1 st äpple
  • 0.5 dl ättiksgurka
  • 1 dl majonnäs
  • 1 dl kesella 10%
  • 4 st enbär

Garnera med:

äpple
persilja

Det här behövs till 4 port:

Gör så här

1
Skölj av sillen och låt den rinna av väl. Skär sillen i bitar. Skala lök och morot och hacka löken och skiva moroten tunt. Skala, klyfta och kärna ur äpplet. Hacka äpple och ättiksgurka grovt.

2
Blanda majonnäs, kesella och krossade enbär. Rör i lök, äpple, morot, gurka och sill och blanda väl. Låt dra i kylen i 1 dygn.

3
Smaka av med salt och peppar och garnera med hackat äpple och persilja.

Scroll to Top