Svampbakad lax

Du behöver 150 g champinjoner 1 msk smör eller margarin salt och peppar 2 msk hackad dill 2 bitar laxfilé 1 dl lätt crème fraiche...

Du behöver

  • 150 g champinjoner
  • 1 msk smör eller margarin
  • salt och peppar
  • 2 msk hackad dill
  • 2 bitar laxfilé
  • 1 dl lätt crème fraiche
  • saft skal och av1 lime
  • 1 krm sambal oelek

Servera med:

kokt potatis
ärter kokta haricots verts och

Ugn: 175°

Det här behövs till 2 port:

Gör så här

1
Hacka svampen grovt och fräs den i en stekpanna med smör tills vätskan kokat in. Krydda med salt och peppar. Tillsätt dillen.

2
Lägg laxen i en ugnsfast form och fördela svampen på laxen. Baka i ugn i 10 minuter.

3
Blanda crème fraiche med limeskal och limesaft. Smaka av med sambal oelek. Servera med kokt potatis och kokta haricots verts och ärter.

Scroll to Top