Kycklingpaj med apelsin och hasselnötter

Du behöver Pajdeg: 3 dl vetemjöl 1 dl cashewnötter 125 g smör 2 msk vatten Fyllning: 1 st purjolök 2 st stjälkar selleri 1 msk...

Du behöver

Pajdeg:

3 dl vetemjöl
1 dl cashewnötter
125 g smör
2 msk vatten

Fyllning:

1 st purjolök
2 st stjälkar selleri
1 msk smör
1 st grillad kyckling
1 st apelsin

Äggstanning:

4 st ägg
2 dl crème fraîche
salt svartpeppar
1.5 dl hasselnötter grovhackade

Garnera med:

1 st clementin
2 msk citronmeliss grovhackad

Ugn: 225º

Det här behövs en pajform som är ca 26 cm diameter:

Gör så här

1
Pajdeg: Hacka eller mixa samman mjöl, cashewnötter, smör och vatten till en smidig pajdeg. Tryck ut degen i pajformen och låt den stå i kylen i 30 minuter. Nagga botten med en gaffel och förgrädda pajskalet i 10 minuter i nedre delen av ugnen.

2
Fyllning: Skiva purjolök och selleri och fräs i en stekpanna med smör tills de mjuknat. Blanda ner tärnat kycklingkött och smaksätt med rivet apelsinskal. Lägg blandningen i pajskalet och strö över rostade och grovhackade hasselnötter.

3
Äggstanning: Vispa samman ägg, crème fraiche, lite salt och nymald svartpeppar och häll över fyllningen. Grädda pajen i nedre delen av ugnen, ca 25 minuter. Garnera med clementinskivor och citronmeliss.

Scroll to Top