Minipajer utan pajskal med ost och skinka

Du behöver 15 st Aluminumformar smör 150 g skinka rökt eller kokt 3 st ägg stora 2.5 dl matlagningsgrädde 3 dl prästost riven lagrad 0.5...

Du behöver

  • 15 st Aluminumformar
  • smör
  • 150 g skinka rökt eller kokt
  • 3 st ägg stora
  • 2.5 dl matlagningsgrädde
  • 3 dl prästost riven lagrad
  • 0.5 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar nymald

Garnera med:

blå druvor
färsk timjan
rucolasallad

Ugn: 200°

Gör så här

1
Hacka skinkan och fördela den i de smorda aluminiumformarna.

2
Vispa ihop ägg och grädde. Rör ner osten och smaksätt med salt och peppar. Häll smeten försiktigt över skinkan.

3
Grädda mitt i ugnen i 15–20 minuter, tills äggstanningen stelnat och fått färg.

4
Ta försiktigt ut minipajerna ur formarna. Fördela rucolasallad på ett serverings-fat och lägg på minipajerna. Dela druvorna och garnera med dem och timjan.

Scroll to Top