Paj med avokado, äpple och kräftfyllning

Du behöver Pajdeg: 2 dl vetemjöl 0.5 dl sesamfrön 100 g smör 2 msk vatten Fyllning: 1.5 dl crème fraîche 100 g philadelphiaost 3 msk...

Du behöver

Pajdeg:

2 dl vetemjöl
0.5 dl sesamfrön
100 g smör
2 msk vatten

Fyllning:

1.5 dl crème fraîche
100 g philadelphiaost
3 msk riven pepparrot
0.5 dl dill fint skuren
1 st äpple
1 msk pressad citronsaft
1 st kräftstjärtar 170 g
1 st avokado
salt svartpeppar

Garnera med:

kräftstjärtar
0.5 st avokado
citronskivor

Ugn: 225º

Det här behövs till en avlång paj, ca10x34 cm:

Gör så här

1
Pajdeg: Lägg mjöl, sesamfrön och smör i bitar i matberedarens skål med kniven monterad. Kör till en smulig massa. Tillsätt vattnet och kör tills det blir en boll av degen. Tryck ut degen i pajformen och låt stå i kylen i 30 minuter. Nagga pajdegen med en gaffel och grädda pajskalet i ca 15 minuter, i mitt i ugnen. Låt kallna.

2
Fyllning: Vispa samman crème fraiche, philadelphiaost, pepparrot och dill i en bunke. Dela, kärna ur och tärna äpplet och blanda ner i crème fraiche- och färskostblandningen. Tillsätt citronsaft och nästan alla avrunna kräftstjärtar, spara några till garnering. Smaka av med salt och peppar.

3
Dela, ta bort kärnan och gröp ur avokadon. Skär fruktköttet i tärningar och vänd ner i crème fraiche- och färskostblandningen. Bred ut blandningen i pajskalet vid servering och garnera med resterande kräftstjärtar, skivad avokado och ci-tronskivor.

Scroll to Top