Små brysselkålspajer med mozzarella och baconkrisp

Du behöver Pajdeg: 1.5 dl vetemjöl 1 dl kruskakli 100 g smör 3 msk vatten Fyllning: 200 g brysselkål 2 tsk smör 1 st vitlöksklyfta...

Du behöver

Pajdeg:

1.5 dl vetemjöl
1 dl kruskakli
100 g smör
3 msk vatten

Fyllning:

200 g brysselkål
2 tsk smör
1 st vitlöksklyfta
salt svartpeppar
20 st mozzarellaostar 150 g

Äggstanning:

2 st ägg
1 dl grädde
salt svartpeppar

Garnera med:

140 g bacon baconkrisp

Ugn: 225º

Det här behövs till 4 små pajformar, ca 10 cm i diameter:

Gör så här

1
Pajdeg: Lägg mjöl, kruskakli och smör i bitar i matberedarens skål med kniven monterad. Kör till en smulig massa. Tillsätt vattnet och kör tills det blir en boll av degen. Tryck ut degen i pajformarna och låt de stå i kylen i ca 30 minuter. Nagga pajdegen med en gaffel och grädda pajskalet, ca 7 minuter mitt i ugnen.

2
Fyllning: Förväll brysselkålen och dela den i mindre bitar. Fräs brysselkål och riven vitlök i en stekpanna med smör. Salta och peppra. Fördela brysselkålen i de förgräddade pajskalen och lägg minimozzarellaostarna överst.

3
Äggstanning: Vispa samman ägg och grädde, salta och peppra lätt. Häll ägg-stanningen över fyllningen. Grädda pajerna mitt i ugnen i 20–25 minuter. Strö över strimlat och knaperstekt bacon vid servering.

Scroll to Top