Ugnsbakad falukorv med potatis och äpple

Du behöver 6 st potatis 2 st äpplen matfett salt svartpeppar falukorv ca 250 g 1 msk senap ströbröd Garnera med: timjan persilja Ugn: 225°...

Du behöver

  • 6 st potatis
  • 2 st äpplen
  • matfett
  • salt svartpeppar
  • falukorv ca 250 g
  • 1 msk senap
  • ströbröd

Garnera med:

timjan
persilja

Ugn: 225°

Det här behövs till 2 port:

Gör så här

1
. Skala och skär potatisarna i klyftor. Dela, kärna ur och skär äpplena i klyftor, Fördel potatis och äpple i två ugnssäkra portionsformar. Stek i mitten av ugnen, ca 10 minuter.

2
Ta bort skinnet från korven och dela den i två delar. Skär djupa snitt i korven och bre lite senap mellan snitten och på toppen av korven. Strö över ströbröd. Lägg bitarna på potatis- och äpplebädden och gratinera ca 10 minuter. Strö över timjan och persilja vid servering.

Scroll to Top