Pizzabullar

Pizzabullar är perfekt att ha i frysen och värma på till mellanmål eller varför inte till utflykten?

Du behöver

Deg:

50 g jäst
50 g smör
5 dl mjölk
4 krm salt
2.5 tsk socker
mjöl ca 15 dl

Fyllning:

chilisås
200 g skinka rökt
4 dl riven ost
oregano

Gör så här

1
Smula ner jästen i en bunke.

2
Smält smöret i en kastrull, häll i mjölken och värm till 37 grader (fingervarmt).

3
Rör ut jästen med lite av mjölken, häll i resten.

4
Rör ner salt och socker. Arbeta in mjölet tills degen släpper bunken.

5
Låt degen jäsa i 15- 20 minuter

6
Klipp skinkan i strimlor.

7
Ta upp degen på ett mjölat underlag och dela degen i två.

8
Kavla ut till rektanglar och bred på chilisås, skinka, ost och oregano.

9
Rulla ihop till en rulle och skär i bitar(precis som kanelbullar).

10
Låt bullarna jäsa i bullformar i 10 minuter, pensla dem med ägg och grädda på 225 grader i ca 10 minuter.

Scroll to Top