Ingefärsknäck

Du behöver 1 dl vispgrädde 1 dl råsocker sirap 1 dl strösocker 0.5 tsk ingefära 50 g sötmandel Gör så här 1 Blanda vispgrädde, sirap...

Du behöver

  • 1 dl vispgrädde
  • 1 dl råsocker sirap
  • 1 dl strösocker
  • 0.5 tsk ingefära
  • 50 g sötmandel

Gör så här

1
Blanda vispgrädde, sirap och socker i en tjockbottnad kastrull.

2
Koka smeten tills den håller för ett kulprov. Använder du en socker-termometer, är smeten klar vid ca 120°. Rör om då och då.

3
Dra kastrullen från plattan och tillsätt ingefära och skållad och hackad mandel.

4
Fördela smeten i ischokladformar med hjälp av två skedar. Låt knäcken stå svalt för att stelna. Förvaras i kylskåp.

Scroll to Top