Du behöver
- 5 dl öl mörkt
- 2 tsk bikarbonat
- 1 dl pofiber potatisfiber, Semper
- 1 tsk salt
- 1 dl ljus sirap
- 1.5 dl aprikoser tärnade torkade
- 0.5 dl linfrön kan uteslutas
- 10.5 dl glutenfri mjölmix jag använde Lailas mix på majsstärkelse, gul förpackning
Ugn: 175º
Det här behövs till 1 bröd:
Gör så här
1
Blanda degvätskan med pofiber, bikarbonat och salt och låt det stå och dra i 5 minuter. Smörj under tiden en avlång form som rymmer 1 1/2 l och klä botten med bakplåtspapper.
2
Tillsätt sirap, torkade aprikoser, linfrö och glutenfri mjölmix och blanda till en deg.
3
Skrapa ned degen i formen och grädda brödet på andra falsen ner-ifrån i 50–60 minuter. Låt kallna under bakduk. Brödet kan frysas.