Julbröd

För att ge brödet extra arom använde jag mörkt öl som degspad. Du som inte tål gluten ska veta att eventuellt spår av gluten ligger under gränsvärdet för öl, dock med undantag för färskt öl. Du kan också an-vända utspädd äppeljuice, havredryck, mjölk eller vatten som degspad.

Du behöver

  • 5 dl öl mörkt
  • 2 tsk bikarbonat
  • 1 dl pofiber potatisfiber, Semper
  • 1 tsk salt
  • 1 dl ljus sirap
  • 1.5 dl aprikoser tärnade torkade
  • 0.5 dl linfrön kan uteslutas
  • 10.5 dl glutenfri mjölmix jag använde Lailas mix på majsstärkelse, gul förpackning

Ugn: 175º

Det här behövs till 1 bröd:

Gör så här

1
Blanda degvätskan med pofiber, bikarbonat och salt och låt det stå och dra i 5 minuter. Smörj under tiden en avlång form som rymmer 1 1/2 l och klä botten med bakplåtspapper.

2
Tillsätt sirap, torkade aprikoser, linfrö och glutenfri mjölmix och blanda till en deg.

3
Skrapa ned degen i formen och grädda brödet på andra falsen ner-ifrån i 50–60 minuter. Låt kallna under bakduk. Brödet kan frysas.

Scroll to Top