Du behöver
- 5 dl florsocker
- 1 msk glukos
- 0.5 st äggvita
- 3 krm pepparmyntsarom
- 200 g mörk choklad
Dekorera med:
vit kristyr se recept, finns även färdig i tub
silverkulor
Gör så här
1
Blanda florsocker, glukos, äggvita och pepparmyntsarom i skålen till matberedaren med kniven monterad. Kör tills massan binder ihop.
2
Ta upp massan på arbetsbänk och knåda den smidig. Kavla ut med florsocker till en platta som är 1 cm tjock. Ta ut stjärnor med ett litet mått och lägg dem på ett fat där de får torka en stund.
3
Hacka chokladen och lägg hälften i en glasskål. Smält i mikron på full effekt, ca 2 minuter. Rör om och tillsätt resten av chokladen och rör om tills den smälter.
4
Doppa mintstjärnorna i chokladen. Lägg dem på ett galler och låt dem stelna i rumstemperatur.
5
När chokladen stelnat dekorera med en droppe kristyr och en sil-verkula. Låt torka och lägg mintstjärnorna i en vacker ask.
Kristyr:
Gör så här:
Vispa 2 dl florsocker med 1/2 äggvita,
2 droppar ättiksprit och 2 droppar pepparmyntsarom kraftigt med en elvisp.