Fikonrutor

Du behöver 4 dl glutenfri mjölmix Finax 1 dl pofiber 2 dl strösocker 2 tsk bakpulver 1 tsk rivet citronskal 3 dl mjölk alt havredryck...

Du behöver

  • 4 dl glutenfri mjölmix Finax
  • 1 dl pofiber
  • 2 dl strösocker
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk rivet citronskal
  • 3 dl mjölk alt havredryck
  • 0.5 dl matfett flytande
  • 3 dl fikon ca 150 g

Ugn: 200º

Gör så här

1
Smörj en långpanna som är 20×30 cm och mjöla med pofiber.

2
Mät upp mjölmix, pofiber, socker, bakpulver, rivet citronskal, i en skål. Tillsätt vätskan och matfettet och rör om så att alla ingredienser blandar sig.

3
Skrapa ned smeten i långpannan i ett jämnt lager. Skär fikonen i tärningar och strö över smeten.

4
Grädda mitt i ugnen i 25–30 minuter och låt kakan svalna innan du skär upp i rutor. Kan frysas.

Scroll to Top