Du behöver
- 3 dl vatten
- 1 dl smör rapsolja
- 3 dl glutenfri mjölmix Finax
- 1 msk potatismjöl
- 4 st ägg
Fyllning:
2 dl vispgrädde
1 st mangopuré barnmatsburk
Ugn: 200º
Gör så här
1
Petit choux: Koka upp vatten och smör- & rapsolja och tillsätt mjölmixen under kraftig omrörning. Dra kastrullen från värmen, sikta i potatismjölet och rör om. Tillsätt äggen ett i taget under fortsatt om-rörning.
2
Klicka ut smeten till runda toppar, drygt en matsked, på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i 25–30 minuter. Låt svalna på galler.
3
Fyllning: Blanda vispad grädde med mangopuré. Klipp upp petit chouxerna i ena sidan och fyll dem med mangogrädden. De fyllda petit chouxerna går att frysa.