Du behöver
- 4 st päron
- 4 st ark aluminiumfolie
Ingefärssås:
4 dl utspädd lättdryck päron
2 msk maizena majsstärkelse
0.5 msk ingefära riven
Ugn: 225º
Det här behövs till 4 port:
Gör så här
1
Skölj päronen. Linda in päronen i foliepapper och lägg dem i en ugnssäker form. Baka dem i ugnen i 25–30 minuter, beroende på pä-ronens fasthet.
2
Rör ut 1 dl av pärondrycken med maizena. Blanda resten (3 dl) av pärondrycken med riven ingefära i en kastrull och koka upp. Red av med pärondrycken blandad med maizena och koka upp under omrör-ning.
3
Lägg ett lock på kastrullen och ställ den i ett kallt vattenbad, så svalnar den fortare. Sila såsen om du inte vill ha ingefärsbitar i.
4
Servera de varma päronen med ingefärssåsen, som kan vara ljummen eller kall.