Canneloni med tomatsalsa

Färska lasagneplattor, en smakrik ostsås och god fyllning med spenat och champinjoner? det är vad som behövs för att göra våra läckra cannelloni

Du behöver

  • 1 st lasagneplattor förpackning färska
  • 250 g spenat fryst
  • 1 st gul lök
  • 200 g champinjoner
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 1 msk smör eller margarin
  • 300 g kassler
  • 1 dl crème fraîche
  • peppar

Ostsås:

1 msk smör eller margarin
2 msk vetemjöl
4 dl mjölk
2 dl ost riven smakrik
salt vitpeppar

Servera med tomatsalsa:

2 st tomater
1 st rödlök
färsk basilika
salt
peppar
socker
olivolja
balsamvinäger

Ugn: 225°

Gör så här

1
Tina spenaten och låt den rinna av. Krama ur vätskan. Skala och hacka löken, hacka svampen grovt och hacka vitlöken. Fräs allt i smör tills vätskan kokat in. Strimla kasslern och låt fräsa med på slutet. Rör i crème fraiche och smaka av med peppar.

2
Ostsås: Smält smöret i en kastrull. Rör i mjöl och späd med mjölk. Koka upp under omrörning och sjud i 5 minuter. Rör i osten och smaka av med salt och peppar.

3
Fördela fyllningen på lasagneplattorna och rulla ihop dem. Häll ett tunt lager sås i botten på formen och lägg i rullarna med skarven ner.

4
Häll resten av såsen över rullarna. Gratinera mitt i ugnen i 30 minuter. Servera med en tomatsalsa och sallad.

5
Tomatsalsa: Hacka ett par tomater, en rödlök och färsk basilika och lägg i en skål. Krydda med salt, peppar och socker och blanda i lite olivolja och balsamvinäger. Garnera med färsk basilika.

Scroll to Top