Kokoskaka med hallon

Du behöver 200 g kokosflingor 0.5 dl glutenfri mjölmix 1 tsk bakpulver 3 st ägg 2 dl socker 1.25 dl flytande fett 2.5 dl frysta...

Du behöver

  • 200 g kokosflingor
  • 0.5 dl glutenfri mjölmix
  • 1 tsk bakpulver
  • 3 st ägg
  • 2 dl socker
  • 1.25 dl flytande fett
  • 2.5 dl frysta hallon halvtinade

Servera med:

1.5 dl vispgrädde

Garnera med:

hallon

Ugn: 175º

Det här behövs:

Gör så här

1
Smörj en form som rymmer 1 1/2 liter. Lägg gärna ett bakplåtspapper i botten, så att kakan inte fastnar. Smörj bakplåtspappret och “bröa” med kokosflingor eller mjölmix.

2
Blanda kokosflingor, mjölmix och bakpulver. Vispa ägg och socker till en luftig smet och tillsätt kokosblandningen. Rör om lite slarvigt. Tillsätt fettet och blanda noga.

3
Skrapa ner smeten i formen och strö över hallonen. Hallon kommer att sjunka ner i smeten men det är meningen. Grädda kakan något under mitten i ca 45 minuter. Kakan kan serveras som den är men blir festligare med vispad grädde som spritsas på kokoskakan. Garnera med hallon.

Scroll to Top