Du behöver
- 200 g kokosflingor
- 0.5 dl glutenfri mjölmix
- 1 tsk bakpulver
- 3 st ägg
- 2 dl socker
- 1.25 dl flytande fett
- 2.5 dl frysta hallon halvtinade
Servera med:
1.5 dl vispgrädde
Garnera med:
hallon
Ugn: 175º
Det här behövs:
Gör så här
1
Smörj en form som rymmer 1 1/2 liter. Lägg gärna ett bakplåtspapper i botten, så att kakan inte fastnar. Smörj bakplåtspappret och “bröa” med kokosflingor eller mjölmix.
2
Blanda kokosflingor, mjölmix och bakpulver. Vispa ägg och socker till en luftig smet och tillsätt kokosblandningen. Rör om lite slarvigt. Tillsätt fettet och blanda noga.
3
Skrapa ner smeten i formen och strö över hallonen. Hallon kommer att sjunka ner i smeten men det är meningen. Grädda kakan något under mitten i ca 45 minuter. Kakan kan serveras som den är men blir festligare med vispad grädde som spritsas på kokoskakan. Garnera med hallon.