Du behöver
- 700 g benfri kotlettrad
- 100 g aprikoser torkade
- 0.5 st purjolök
Sås:
1 dl vitt vin eller vatten
1 dl vispgrädde
1 msk kalvfond
1 msk maizena redning
Servera med:
klyftpotatis se recept
grönsaker lättkokta
Ugn: 175°
Gör så här
1
Strimla aprikoserna. Skär längsgående snitt i köttet och tryck in aprikoser. Bryn köttet runt om i en stekpanna med smör.
2
Skölj och strimla purjolöken och lägg i en form. Lägg köttet ovanpå och resten av aprikoserna runt om.
3
Stick in en köttermometer i köttet och tillaga det i ugnen. Vänd köt-tet efter 20 minuter och häll på vinet. Köttet är klart när temperaturen är 75°. Låt köttet vila i folie.
4
Sås: Sila skyn och späd med vatten till 3 dl. Tillsätt grädde och koka upp. Tillsätt fond och red av. Låt såsen koka i 3 minuter. Smaka av med salt och peppar. Skiva köttet och servera med klyftpotatis.
Benfri kotlettrad säljs ofta under namnet fläskytterfilé.