Aprikosspäckad kotlettrad

Kotletten med sin lite mildare framtoning går att kombinera med de flesta smaker - här med aprikos!

Du behöver

  • 700 g benfri kotlettrad
  • 100 g aprikoser torkade
  • 0.5 st purjolök

Sås:

1 dl vitt vin eller vatten
1 dl vispgrädde
1 msk kalvfond
1 msk maizena redning

Servera med:

klyftpotatis se recept
grönsaker lättkokta

Ugn: 175°

Gör så här

1
Strimla aprikoserna. Skär längsgående snitt i köttet och tryck in aprikoser. Bryn köttet runt om i en stekpanna med smör.

2
Skölj och strimla purjolöken och lägg i en form. Lägg köttet ovanpå och resten av aprikoserna runt om.

3
Stick in en köttermometer i köttet och tillaga det i ugnen. Vänd köt-tet efter 20 minuter och häll på vinet. Köttet är klart när temperaturen är 75°. Låt köttet vila i folie.

4
Sås: Sila skyn och späd med vatten till 3 dl. Tillsätt grädde och koka upp. Tillsätt fond och red av. Låt såsen koka i 3 minuter. Smaka av med salt och peppar. Skiva köttet och servera med klyftpotatis.


Kommentar:
Benfri kotlettrad säljs ofta under namnet fläskytterfilé.

Scroll to Top