Du behöver
- 1 st röd paprika
- 1 st paprika orange
- 1 st paprika gul
- 4 st schalottenlökar
- 2 msk olivolja
- 0.5 dl svarta oliver urkärnade
- 1 st förpackning kokta kikärter 370 g
- 1 st förpackning kokta blandade bönor 370 g
- 2 msk tomatpuré
- 0.5 dl vatten
- 1 tsk basilika torkad
- salt, svartpeppar
- 600 g kassler
- 1 msk smör
Garnera med:
timjankvistar
Gör så här
1
Ansa, kärna ur paprikorna och skär dem i skivor. Hacka schalotten-lökarna. Fräs paprika och schalottenlök i en gryta med olja, tills löken blir mjuk. Tillsätt oliverna.
2
Skölj av kikärtorna och bönorna och låt dem rinna av i en sil. Blanda dem med paprikaröran. Tillsätt tomatpuré, vatten och basilika. Värm röran och smaka av med salt och peppar.
3
Skiva kasslern i 1/2 cm tjocka skivor. Stek skivorna i en stekpanna med smör. Servera kasslern med paprika- och bönröran och dekorera med timjan.