Kassler med paprika-, bön- och kikärtsröra

Kassler är en räddare i nöden, det vet nog de flesta. Här är en lite annorlunda variant!

Du behöver

  • 1 st röd paprika
  • 1 st paprika orange
  • 1 st paprika gul
  • 4 st schalottenlökar
  • 2 msk olivolja
  • 0.5 dl svarta oliver urkärnade
  • 1 st förpackning kokta kikärter 370 g
  • 1 st förpackning kokta blandade bönor 370 g
  • 2 msk tomatpuré
  • 0.5 dl vatten
  • 1 tsk basilika torkad
  • salt, svartpeppar
  • 600 g kassler
  • 1 msk smör

Garnera med:

timjankvistar

Gör så här

1
Ansa, kärna ur paprikorna och skär dem i skivor. Hacka schalotten-lökarna. Fräs paprika och schalottenlök i en gryta med olja, tills löken blir mjuk. Tillsätt oliverna.

2
Skölj av kikärtorna och bönorna och låt dem rinna av i en sil. Blanda dem med paprikaröran. Tillsätt tomatpuré, vatten och basilika. Värm röran och smaka av med salt och peppar.

3
Skiva kasslern i 1/2 cm tjocka skivor. Stek skivorna i en stekpanna med smör. Servera kasslern med paprika- och bönröran och dekorera med timjan.

Scroll to Top