Du behöver
- 1 dl basilikablad
- 0.5 dl timjan plockad
- 2 st solovitlök
- salt peppar
- 600 g fläskfilé
- 400 g svartrot
- 500 g palsternacka
- 1 dl vitt vin
- 1 dl vatten
- 2 msk kalvfond
- 2 dl grädde
Servera med:
sallad
Ugn: 175°
Gör så här
1
Hacka basilika, timjan och vitlök fint och blanda med lite salt och peppar.
2
Putsa köttet och skär en skåra längs filén. Vik ut filén och fyll med så mycket örtblandning som det går. Lägg ihop köttet och bind upp det med steksnöre.
3
Skala svartrötterna och skär dem i bitar. Lägg bitarna i en skål med vatten och pressad citronsaft, för att de inte ska mörkna.
4
Skala och skär palsternackorna i bitar. Lägg palsternackan i botten på grytan och filén ovanpå. Lägg svartrötterna runt om. Strö över resten av örtblandningen och krydda med salt och peppar.
5
Blanda vin, vatten, fond och grädde och häll i grytan. Sätt på locket och ställ in grytan i kall ugn. Tillaga i 1 1/2 timme. Servera med en sallad till.