Glutenfria vallmobullar

Du behöver 5 dl vatten mjölk eller mjölkersättning 4 msk rapsolja alt 60 g fast fett 50 g jäst 2 msk pofiber 1 tsk salt...

Du behöver

  • 5 dl vatten mjölk eller mjölkersättning
  • 4 msk rapsolja alt 60 g fast fett
  • 50 g jäst
  • 2 msk pofiber
  • 1 tsk salt
  • 1 dl kesella färskost
  • 13 dl glutenfri mjölmix Finax mix

Pensling:

1 st ägg
vallmofrö finns både ljusa och mörka

Ugn: 250º

Gör så här

1
Värm degspadet till 37º (vätska + olja alt fast fett). Smula ner jästen i en bunke och rör ut den med det ljumma degspadet. Tillsätt Pofiber och låt det stå och svälla i ca 10 minuter.

2
Tillsätt salt, kesella och mjölmix och arbeta degen väl.

3
Ta ut ca 20 matskedsstora klickar med en matsked och forma till bullarna för hand om du tycker att det behövs. Lägg bullarna på en plåt med bakplåtspapper och låt dem jäsa övertäckta i ca 45 minuter eller tills du tycker att bullarna fått fin form.

4
Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö på vallmofrön. Grädda mitt i ugnen i ca 12 minuter, tills de fått fin färg. Låt kallna under bakduk. Bullarna kan frysas.

Scroll to Top