Du behöver
- 5 dl vatten mjölk eller mjölkersättning
- 4 msk rapsolja alt 60 g fast fett
- 50 g jäst
- 2 msk pofiber
- 1 tsk salt
- 1 dl kesella färskost
- 13 dl glutenfri mjölmix Finax mix
Pensling:
1 st ägg
vallmofrö finns både ljusa och mörka
Ugn: 250º
Gör så här
1
Värm degspadet till 37º (vätska + olja alt fast fett). Smula ner jästen i en bunke och rör ut den med det ljumma degspadet. Tillsätt Pofiber och låt det stå och svälla i ca 10 minuter.
2
Tillsätt salt, kesella och mjölmix och arbeta degen väl.
3
Ta ut ca 20 matskedsstora klickar med en matsked och forma till bullarna för hand om du tycker att det behövs. Lägg bullarna på en plåt med bakplåtspapper och låt dem jäsa övertäckta i ca 45 minuter eller tills du tycker att bullarna fått fin form.
4
Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö på vallmofrön. Grädda mitt i ugnen i ca 12 minuter, tills de fått fin färg. Låt kallna under bakduk. Bullarna kan frysas.