Du behöver
- 1 dl linser röda
- 1 st potatis
- 1 st schalottenlök
- 2 tsk rapsolja
- 5 dl grönsaksbuljong
- 2 msk tomatpuré
- 1 dl purjolök
- 0.5 st röd paprika
- salt nymald svartpeppar
Servera med:
smörgås gärna av surdegsbröd med grillad kycklingbröstfilé eller kycklingklubba sallad och basilika
Gör så här
1
Skölj linserna lätt i kallt vatten. Skala och tärna potatisen. Finhacka schalottenlöken. Fräs linser, potatis och lök snabbt i en kastrull med olja.
2
Tillsätt buljongen och tomatpurén och låt koka sakta i ca 10 minuter, tills linserna och potatisen är mjuka.
3
Lägg i skivad purjolök och tärnad paprika. Smaka av med salt och peppar. Koka i ytterligare 1 minut. Servera soppan med smörgås med grillad kyckling, sallad och basilika.